Ziekenhuizen bepalen de nieuwe lock down

Toen op 12 maart dit jaar de ‘intelligente lockdown’ werd afgekondigd en we gingen hamsteren, waren er in heel Nederland 614 mensen positief getest. De eerste ziekenhuizen in het zuiden raakten overbelast. Tegenwoordig hebben halen we die 614 personen al op één dag. Reden is dat we nu meer testen.

De overbelasting van de ziekenhuizen is dus de trigger voor een lockdown. Deze lockdown proberen we in Nederland te voorkomen, zodat de economische schade niet groter wordt. Ziekenhuizen hebben meer IC-ruimte dan op 12 maart. Alleen of er voldoende personeel is, is maar de vraag.

Voordeel is ook dat de ziekenhuizen beter weten hoe Covid-patiënten kunnen worden behandeld, waardoor verblijf op de IC minder langer nodig is. Al met al kunnen we dus meer besmettingen in Nederland hebben voordat er een nieuwe lock down komt. De nieuwe lock down kan dus worden uitgesteld.

En die lock down wordt nog spannend. De opleving van het virus is eind juli zichtbaar geworden onder jongeren. Immers tegenwoordig testen we ook jongeren. In maart deden we dat niet, maar jongeren hadden toen ook het virus onder zich, waarna het snel de verzorgingstehuizen bereikte.

Nieuw is dat we nu half augustus zien dat ouderen in aanraking komen met het virus. En ook het sterftecijfer dat enkele weken stil stond, loopt weer op.

In het Parool staat een interview met een lid van het Red Team. Een groep experts die het kabinetsbeleid van tegengas voorziet. De verwachting is dat we de komende maanden eerst lokale lock downs krijgen en daarna een landelijke.

En het vaccin? Die komt pas in het voorjaar van 2021 en het zal maanden duren voordat iedereen die wil worden gevaccineerd aan de beurt is geweest. Bovendien is het de vraag of het werkt en of je niet een tweede keer besmet raakt. Want mensen die positief zijn getest met milde verschijnselen hebben gehad, blijken soms een tweede keer besmet te kunnen worden.


Previous Article
Next Article

One Reply to “Ziekenhuizen bepalen de nieuwe lock down”

  1. André de Hooge

    Gewoon STRIKT aan de regels houden!!! Dat is de JUISTE remedie!!!

    1,5 meter afstand, zeker in overdekte winkelcentra (voorbeeld is de Middenwaard te Heerhugowaard) een mondkapje opdoen en HEEL BELANGRIJK: meerdere keren per dag GOED je handen wassen!!!

    Als we dit nu eens met zijn ALLEN onmiddelijk gaan doen, dan zijn we al een HEEL EIND OP DE GOEDE WEG!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *