Virus is zomers minder gevaarlijk

Vroeg of laat krijgen we allemaal het coronavirus te pakken. Of we raken besmet of we krijgen een vaccin. Wanneer 60 tot 70 procent in aanraking is geweest met het virus, is er sprake van groepsimmuniteit en kunnen we verder naar de volgende zoönose.

Onderzoekers hebben ondertussen geconstateerd dat COVID-19 zich niets van de seizoenen aantrekt. Dit omdat de besmettingen gewoon doorgaan. Ze wijzen naar Brazilië als voorbeeld. De WHO maakte dit bekend.

En dan moeten we toch teleurgesteld constateren dat het kennisniveau van deze onderzoekers hapert. Immers Brazilië ligt op de evenaar en heeft geen seizoenen. Wel een regentijd en een droge tijd, omdat dit nu eenmaal afhankelijk is van de ligging van de Intertropische convergentiezone. De vier seizoenen die we op gematigde breedtegraden kennen, kunnen we niet zomaar in een onderzoek verplaatsen naar de evenaar.

Wat er wel speelt op de gematigde breedtegraden is dat er momenteel wel besmettingen zijn, maar het lichaam reageert er beter op. Dat komt door de vitamine D-levels, Straks wanneer het winter wordt en deze levels weer dalen, komen er meer mensen van de gematigde breedten in het ziekenhuis terecht.

Conclusie: het virus trekt zich niets van de seizoenen aan, de reactie van het lichaam wel. In theorie zou je dus juist in de zomer elkaar moeten besmetten om de gevolgen te beperken.

Previous Article
Next Article

One Reply to “Virus is zomers minder gevaarlijk”

  1. André de Hooge

    Gewoon STRIKT aan de regels houden!!! Dat is de JUISTE remedie!!!

    1,5 meter afstand, zeker in overdekte winkelcentra (voorbeeld is de Middenwaard te Heerhugowaard) een mondkapje opdoen en HEEL BELANGRIJK: meerdere keren per dag GOED je handen wassen!!!

    Als we dit nu eens met zijn ALLEN onmiddelijk gaan doen, dan zijn we al een HEEL EIND OP DE GOEDE WEG!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *