Coronavirus wordt uiteindelijk een verkoudheid

In januari zagen we dramatische beelden uit China. Een mildere variant van dit virus dook op in Italië waar ook dramatische beelden te zien waren. Niet veel later dook deze Italiaanse variant op in Noord-Brabant.

Patiënten die zich bij een Brabants ziekenhuis meldden, stierven in sommige gevallen al heel snel en haalden de IC niet eens. Toen in april Nederland verder werd overspoeld met het virus, was er sprake van een andere mildere variant van het virus.

Ondertussen is duidelijk geworden dat in sommige gevallen mensen die een eerdere variant kregen, zijn herbesmet met een latere variant. En dan komen we langzamerhand aan de situatie die viroloog Ab Osterhaus dit voorjaar schetste: uiteindelijk zal dit virus overgaan in een verkoudheidsvirus. Dit gebeurt ook met andere coronavirussen. Ook de Mexicaanse griep kwam jaren later terug als een seizoensgriep. En dit lijkt nu ook te gaan gebeuren met ons huidige coronavirus. De vraag is wanneer….

Het virus is op dit moment duidelijk minder dodelijk. Daar heeft iedereen een mening over. Het kan liggen aan de omgeving, aan de persoon en aan het virus. Ook wordt er meer getest. Maar duidelijk is ondertussen wel dat mensen niet meer zo snel sterven dan in maart. Er zijn ook betere behandelmethoden en er is geen drukte op de IC’s.

Het is nu alleen nog spannend of de zomer op het Noordelijk Halfrond (waar de meeste mensen wonen) een rol speelt en dat daardoor de natuurlijke weerstand sterker is. Maar waarschijnlijk weten we rond maart 2021 wel waar we aan toe zijn.

De vraag is of het dan een regulier verkoudheidsvirus is geworden of dat er dan nog sprake is van een levensbedreigend virus met ontwrichting voor delen van de maatschappij.
Previous Article
Next Article

One Reply to “Coronavirus wordt uiteindelijk een verkoudheid”

  1. André de Hooge

    Gewoon STRIKT aan de regels houden!!! Dat is de JUISTE remedie!!!

    1,5 meter afstand, zeker in overdekte winkelcentra (voorbeeld is de Middenwaard te Heerhugowaard) een mondkapje opdoen en HEEL BELANGRIJK: meerdere keren per dag GOED je handen wassen!!!

    Als we dit nu eens met zijn ALLEN onmiddelijk gaan doen, dan zijn we al een HEEL EIND OP DE GOEDE WEG!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *