Antistoffen nemen altijd snel af

Vandaag bereikte ons het nieuws dat uit Duits onderzoek blijkt dat het aantal antistoffen bij ex-coronapatiënten snel afneemt. Dat zou slecht nieuws zijn voor een mogelijk vaccin.

Het Duitse onderzoek ondersteunt eerder Chinees onderzoek. Dus het ‘slechte nieuws’ staat niet op zichzelf. Daartegen kwam eerder uit onderzoek gedaan in Zuid-Korea dat je juist niet twee keer Covid-19 kon krijgen. Alleen was onduidelijk hoe lang niet. De Duitsers en Chinezen denken dus dat er na twee maanden weinig antistoffen meer over zijn.

Je krijgt dan het idee dat we de komende tijd van lock down naar lock down gaan en moeten hopen dat het virus vanzelf verdwijnt. Immers iedereen kan dan keer op keer besmet raken. Maar gelukkig is er positief bericht uit Tilburg.

Jean-Luc Murk is viroloog bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Op Omroep Brabant zegt hij dat het normaal is dat antistoffen verdwijnen. Het bloed zou te stroperig worden van alle antistoffen die het moet vervoeren. Ons lichaam blijkt een geheugen te hebben en als het virus opnieuw het lichaam binnendringt, worden de oude antistoffen in grote hoeveelheden aangemaakt.

Wel mist hij baanbrekende onderzoeken en dus zou het nog wel een tijdje kunnen duren voordat we van dit virus af zijn.

Previous Article

One Reply to “Antistoffen nemen altijd snel af”

  1. André de Hooge

    Gewoon STRIKT aan de regels houden!!! Dat is de JUISTE remedie!!!

    1,5 meter afstand, zeker in overdekte winkelcentra (voorbeeld is de Middenwaard te Heerhugowaard) een mondkapje opdoen en HEEL BELANGRIJK: meerdere keren per dag GOED je handen wassen!!!

    Als we dit nu eens met zijn ALLEN onmiddelijk gaan doen, dan zijn we al een HEEL EIND OP DE GOEDE WEG!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *